Brave предупреждава Сената и Конгреса на САЩ

Firefox, Safari and Chrome

Чуждестранните държавни участници могат да използват насочени реклами за поставяне на код в правителствените компютри на САЩ, използвайки конвенционалните браузъри!

Brave писа до комитетите за вътрешна сигурност на Сената и Конгреса на САЩ за сериозна уязвимост в националната сигурност.

В писмо, изпратено до Сената и Комитетите за вътрешна сигурност на Конгреса на САЩ, Brave предупреждава, че конвенционалните уеб браузъри позволяват на чуждестранните държавни участници да изпълняват код върху правителствените компютри в САЩ, чрез използването на насочени онлайн реклами.

Американската федерална агенция, както компютрите и устройствата на служителите са уязвими на кибератаки от страна на чуждестранни държавни участници и престъпници, използвайки злоупотреба (malvertising). Както Агенцията за Национална Сигурност на САЩ съобщи, „рекламата е известен вектор за разпространение на зловреден софтуер от десетилетие“.

Brave предоставя на комитетите сравнителна таблица на нивото на защита на уеб браузърите и ги призовава да гарантират, че всеки федерален служител е снабден с уеб браузър, който по подразбиране блокира неправилната реклама.

Днес Brave лансира следващото поколение Brave 1.0 на всички платформи.

Повече за писмото можете да намерите тук: https://brave.com/malvertising-homeland-security/0 Коментари