Новият Brave v1.0

Тхе New Brave v1.0

Brave Стартира Браузър от Ново Поколение, който дава на Потребителите Контрол над техния Интернет Опит с Ненадмината Поверителност и Награди

Най-модерният браузър предлага от 3 до 6 пъти по-бързо браузване и слага край на надзорния капитализъм с частна платформа за реклами и плащания, която е от полза за Потребителите, Рекламодателите и Издателите.

Наградите на Brave вече са налични и на iOS.

Сан Франциско - 13 ноември 2019 г.Brave Software, създателите на иновативния браузър Brave, който съчетава поверителността с базирана на blockchain дигитална рекламна платформа, днес обявиха официалния старт на Brave 1.0. Браузърът с отворен код Brave променя основно начина, по който потребителите, издателите и рекламодателите си взаимодействат онлайн, като предоставя на потребителите частно, по-сигурно и от 3 до 6 пъти по-бързо сърфиране, като същевременно финансира мрежата чрез нова платформа, базирана на вниманието за запазване на поверителността на рекламите и наградите. В допълнение към настолните и Android устройства, частните реклами и платформата на Brave (Brave Rewards) вече са достъпни за iPhone и iPad.

"Днес Интернет е нарушен и потребителите страдат най-много. Те се проследяват, маркират и управляват; това не само нарушава поверителността, още забавя зареждането на страниците, изтощава батериите и създава окаяно изживяване. Междувременно издателите губят приходи с рекордни темпове поради няколко гигантски супер компании и твърде много посредници на рекламни технологии. Рекламодателите губят време и пари за индустрия, изпълнена с измами. Всеки човек с легитимен дял в отворената мрежа губи в тази среда", казва Брендън Айх, съосновател и изпълнителен директор на Brave Software. "Капитализмът на надзора затруднява Мрежата твърде дълго и достигнахме критична точка на прегъване, където поверителността по подразбиране вече не е нещо, което препоръчително трябва да имаш, а е задължителна. Потребителите, рекламодателите и издателите сега имат Brave като отговор. Brave 1.0 е браузъра, който трансформира мрежата, за да постави на първо място Потребителите, като им представя частна, браузър-базирана реклама и платформа за плащане. С Brave, мрежата може да бъде полезно преживяване за всички, без потребителите да плащат с поверителността си."

Или всички ние приемаме рекламната индустрия в размер на 330 милиарда долара, която ни третира като свои продукти, използвайки нашите данни, натрупвайки повече нарушения и скандали за поверителност и гладуващите за приходи издатели; или отхвърляме икономиката на наблюдение и я заместваме с нещо по-добро, което работи за всички. Това е вдъхновението зад Brave, добави той.

Браузърът Brave бе в бета версия и вече има 8,7 милиона активни потребители месечно по целия свят. Тъй като проблемите с поверителността на личните данни и сигурността заемат централно място по целия свят, потребителите се обръщат към Brave за подхода им, който блокира тракери, инвазивни реклами и вземането на отпечатъци от устройствата - което води до съществени подобрения в скоростта, поверителността, сигурността, производителността и живота на батерията. Настройките по подразбиране блокират фишинг, злонамерен софтуер и неправилна реклама. Вградените приставки, които се оказаха постоянен риск за сигурността, са деактивирани по подразбиране. Данните за сърфиране винаги остават лични и на устройството на потребителя, което означава, че Brave никога няма да вижда или съхранява данните на своите сървъри или да продава потребителски данни на трети страни. Със старта на Brave 1.0 потребителите получават достъп до пълен набор от уникални функции, включително:


  • Brave Награди за финансиране на отворената мрежа - Потребителите могат да подкрепят любимите си издатели и създатели на съдържание, като активират Brave Rewards и интегрирания в него Brave портфейл както на десктоп, така и на мобилен телефон. Тази функция позволява на потребителите да изпращат BAT като бакшиши за страхотното съдържание, директно, докато сърфират, или чрез изпълнение на повтарящи се месечни плащания за поддържане на над 300 000 проверени уебсайтове, включително The Washington Post, The Guardian и Wikipedia, или създатели в YouTube, Twitch, Twitter, GitHub и други.
  • Рекламите на Brave, които компенсират потребителите за тяхното внимание - Brave е изграден върху първата глобална частна рекламна платформа, проектирана от самото начало да цени вниманието и поверителността на потребителите. Brave създаде нов рекламен модел, базиран на блокчейн, който реформира настоящата система с поверителност и 70 процента дял от приходите на потребителите под формата на Basic Attention Tokens (BAT). Brave Ads, първата в света частна рекламна мрежа и част от Brave Rewards, позволява на потребителите да се включат, за да видят съответните реклами, запазващи поверителността, в замяна на спечелването на BAT. Когато потребителите се включат в Brave Rewards, Brave Ads се активира по подразбиране. Съответствието на рекламите се случва директно на устройството на потребителя, така че техните данни никога не се изпращат на никого и те виждат възнаграждаващи реклами без широкообхватно уеб наблюдение. Към днешна дата Brave Ads са доставили близо 475 рекламни кампании запазващи поверителността, огрявайки 130 милиона събития от марки като Intel, Pizza Hut, Home Chef и др. (в България рекламите на Brave все още не работят!)
  • Brave Shields за автоматично блокиране на реклами и проследяване - Brave Shields, включен по подразбиране и приспособим от адресната лента, незабавно блокира инвазивните реклами на трети страни, тракери и видеоклипове с автоматично възпроизвеждане - без да е необходимо да инсталирате допълнителни програми. Сега потребителите могат уверено да сърфират в мрежата, знаейки, че техните интереси и навици не се проследяват. Тъй като Brave Shields премахва нежеланото съдържание, Brave зарежда уебсайтове от 3 до 6 пъти по-бързо от другите браузъри и представя значителни икономии в паметта и батерията на десктоп и мобилните устройства. Всъщност Brave спестява средно 27 секунди на зареждане на страница срещу Chrome на macOS и 22 секунди на страница срещу Firefox, и Brave използва 58% по-малко данни от Chrome, за да зареди същите тези страници. Brave също използва по-малко памет от другите браузъри, с подобрение от 40% спрямо Chrome и 47% над Firefox.


„Тъй като разговорът около поверителността и прозрачността на данните все повече се извежда на преден план, Brave ни показва, че е възможно да се създаде по-справедлив обмен между марки, създатели на съдържание и потребители“, казва Ник Корогенс, главен директор по технологиите в R/GA и Партньор в R/GA Ventures. „Радваме се да видим непрекъснатите иновации на Brave със стартирането на версия 1.0 и се радваме да си партнираме в бъдещи сътрудничества, които да дадат на хората контрол върху техните данни и времето, прекарано онлайн.“

Brave се предлага с модерно възприемане на рационализиран потребителски интерфейс, с който потребителите ще се чувстват удобно при превключване от Chrome или други браузъри, предлагайки поддръжка за разширения, както и лесна система за импортиране на отметки, пароли, бисквитки и история за сърфиране, правейки прехода към Brave безпроблемен.

Brave е наличен за изтегляне за Windows, macOS, Linux, Android и iOS, на 52 различни езика. 0 Коментари